100 procent Lena

(Dit boek verscheen in 2006 en werd verschillende keren herdrukt, in 2022 kwam er een herwerkte uitgave.)

Op een dinsdag in april pleegt Lena, de zus van Bas, zelfmoord. Haar dood haalt de wereld van Bas helemaal overhoop. Er is verdriet en woede en pijn. Hij ziet de wanhoop bij zijn ouders en er zijn al die vragen waarop er geen antwoord is. Bovenal mist hij zijn zus vreselijk. Het is voor Bas of hij vanaf nul moet beginnen. Of hij zichzelf stukje bij stukje terug moet opbouwen. Soms is hij zo droevig dat hij de hele dag wil binnen blijven, dan weer haalt hij met zijn ouders warme herinneringen op of zijn er momenten waarop hij de wereld te lijf wil gaan.


Bas zijn leven gaat verder; zwemmen, gitaar spelen, muziek luisteren en zijn laatste maanden op de basisschool. Soms worstelt hij het liefst alleen met zijn verdriet en maakt hij lange wandelingen met de hond Mozart. Op andere dagen zoekt hij het gezelschap van zijn onverbeterlijke vriend Tristan of de oude meneer Sim. 100 procent Lena is een levendig verhaal over onmogelijk verdriet maar ook over vriendschap.

Het boek werd geschreven in samenwerking met Werkgroep Verder, zij coördineert, organiseert en ondersteunt initiatieven voor en door nabestaanden na zelfdoding in Vlaanderen.

Uitgeverij: Pelckmans

Ook te koop via deze link.