Kamp Bravo

Een graphic novel met in de hoofdrol:Theo en Nannie Beenhaar (zie Mammoet

Nu moet Theo naar Kamp Bravo; een plek voor gevaarlijke en bijzondere avonturen.
Ook al duurt het maar (!) vijf dagen, Theo heeft er geen zin in. Hoe moet dat dan, kan hij het wel? Van de Véél te Hoge Rots springen? De truc met het schaap? Een zwierzwaai? Een vriend met heimwee? Met vallen, blauwe builen én de hulp van Nannie Beenhaar wordt het een geweldige week!

Over 'Kamp Bravo' en Mind Set Grow

In 'Kamp Bravo' ontdekt Theo iets over zichzelf. Hey, niemand vindt het erg als hij bij de zwierzwaai een fout maakt, het is geweldig dat hij de diepe duik nog een keer probeert. Het gaat almaar beter. Dat geldt ook als je heimwee hebt of niet goed bent in rotstekeningen (volgens de juf). 

Kamp Bravo is verbonden met het project Mind, set, grow!. Dit educatieve pakket (ontwikkeld door de UCLL) leert kinderen geloven in hun eigen groeimogelijkheden. Het belang van oefenen wordt onderstreept. Het gaat om het durven maken van fouten en hoe nodig die zijn in een leerproces. Het gaat om een op groei gerichte (leer)houding. Je kan iets nog niet. Dus probeer je het nog een keer, alleen of met wat hulp. Uit onderzoek blijkt immers dat onze hersenen het meeste ‘leren’ als we durven te falen.


Illustraties: Melvin
Uitgever: De Eenhoorn