prentenboeken - eerste lezers - graphic novels - romans

PRENTENBOEKEN 
Een selectie

Is hij het of is hij het niet? Heel de straat, alle kinderen, de hele wereld wil het weten. Is Lowie verliefd. (En op wie dan?)
Ill. Jan Van Lierde.
Bekroond met een Vlag en Wimpel in 2018
Uitgeverij: Pelckmans.

Over Marcus, die arme jongen. Zijn mama is boos op hem. Wat kan hij doen om het weer goed te maken?
Ill: Jan Van Lierde
Uitgeverij: Pelckmans


Kleine August had het circus als eerste gezien. Toch mag hij niet mee. Niet eerlijk. Ik ga weg, denkt hij. En ik kom NOOIT meer terug.
Ill: Anke Rymenams
KJV 2020 - 2-de plaats
Uitgeverij: De Eenhoorn 

EERSTE LEZERS 

Ken je Moon al? Ze woont in Veer.  Moon is snel, Moon is fel. Vroaoaoaoaoam. Als je slee stuk is; bel Moon. Als je wat sip bent, roep Moon. Als je van lezen houdt: lees Veer. 
Uitgeverij: Pelckmans 

Ken je De Was al? Die staat in Veer. Het is De Was van Bob en Nel. Als je een beetje vies bent: in De Was. Als je naar een feest mag: in De Was.
Als je van lezen houdt: naar Veer. 

Filmpje

Ken je Faz al? Faz hoort bij Veer. Faz houdt van gek. Als je een wol wil, roep Faz. Als je een gek dier ziet, denk aan Faz. Als je een vriend zoekt: Faz.

Ken je Noor al? Noor woont in Veer. Noor is wild, Noor is lief. Als je een storm ziet, roep Noor. Als je hulp nodig hebt, vraag Noor. Als je een hondje ziet, denk aan Noor.

Het dierenpark zoekt oppas. Dat komt goed uit, want Pieter is gek op dieren (zijn moeder niet).  De vraag is, voor welk dier zal Pieter kiezen. Voor een jonge struisvogel of voor een oude vogelspin?

Met de dikke boom kan bijna alles. Zoals die ene keer. Toen er een schaap in de boom waaide. Los dat maar eens op.  

GRAPHIC NOVELS
Met illustraties door Melvin

ROMANS
oftewel geweldige boeken!